:

Velkommen til bloggen min!

Elsker du også Pippi? Den modige jenta i Villa Villekulla, som tør der andre feiger ut, som tror at alt er mulig, og som har det fantastiske mottoet: «Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert»!

Da jeg var liten, slukte jeg alle bøkene om Pippi Langstrømpe. Jeg frydet meg over alle påfunnene hennes. Og jeg gledet meg hver gang hun satte på plass en av politibetjentene, eller kanskje aller helst: den fisefine «Prussiluskan.»

Pippi er skapt av en av verdens beste forfattere: Astrid Lindgren. Hun var også en outsider. Som ung fikk hun et barn utenfor ekteskap, en sønn hun måtte sette bort til fosterforeldre i Danmark. «Det var på grunn av ham jeg ble forfatter», skal Astrid Lindgren ha sagt. Hun hadde erfaringer å skrive om, og i tillegg vilje, mot og talent nok til at historiene nådde ut til lesere over hele verden.

Så hva har Pippi og Astrid Lindgren med deg og meg å gjøre? Alt, egentlig. Med litt Pippi-kraft og -mot kan vi alle få til litt mer, kjempe litt mer, satse litt mer, lære oss skriveteknikker og prøve litt mer, le litt mer, leve litt mer! Og vi kan alle gi litt mer blaffen i folk som ikke vil oss vel, ved å være oss selv og i tillegg være stolte av den vi er.

Velkommen til bloggen min! Og til Skriveakademiet! Se opp for gode skrivetips framover!

Klem og hilsen fra Veslemøy :-)

PS: Vil du være med på gratis skrivekurs? HER kan du melde deg på!

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!